Gebruiksaanwijzing: GrippTek Anti-Tocht Tape Clear

Onze GrippTek® Anti-Tocht Tape Clear is ontworpen om koude lucht buiten te houden en warmte binnen te behouden, waardoor je kunt genieten van een comfortabel en goed geïsoleerd huis, wat resulteert in lagere energiekosten. Bekijk onze gebruiksaanwijzing & tips hieronder om er achter te komen hoe je jouw tape het beste gebruikt!


Voorkom tocht in slechts 4 simpele stappen:

1. Zorg dat het oppervlak schoon, droog, stofvrij en vetvrij is. Je kunt eventueel het oppervlak reinigen met reinigingsalcohol indien toepasbaar.

2. Meet de gewenste lengte.

3. Knip de tape af op de gewenste lengte en verwijder daarna pas de beschermlaag. 

4. Bevestig de tape op het oppervlak en druk deze goed aan over de gehele strip voor optimale kleefkracht.


Aanbevolen en afgeraden oppervlakken*:

✅ Aanbevolen oppervlakken:

- Glad en effen oppervlakken

Bewerkt (glad) hout

- Kunststof laminaat

- Plastic soorten

- Glas

- Metalen

- Steen, beton, marmer, keramiek (bijv. wandtegels)

- Schoon, droog, stofvrij en vetvrij oppervlak

❌ Afgeraden oppervlakken:

- Nat, vettig of stoffig

- Katoen, wol, polyester

- Oneffen oppervlakken

- Ondergronden met elk soort anti-hechtcoating

- Vuilafstotende verfsoorten

*Houd er rekening mee dat de aanbevolen en afgeraden oppervlakken nog altijd verschil in structuur kunnen hebben voor uw specifieke situatie vanwege de grote verscheidenheid aan materialen en/of omstandigheden waaronder wordt gewerkt. Alle informatie door ons verstrekt zijn enkel aanbevelingen op basis van de beste kennis die gebaseerd is op ervaring uit de praktijk.


Gebruikstips & Info:

🏡 Selecteer geschikte oppervlakken: Kies gladde, schone, droge en vetvrije oppervlakken voor het beste resultaat. Het behoudt zijn kleefkracht het langst op dergelijke ondergronden. Je kunt eventueel het oppervlak reinigen met reinigingsalcohol indien toepasbaar.


🌦️ Geschikt voor binnen en buiten: Deze tape is flexibel en functioneel zowel binnen als buiten je huis. Of het nu om de voordeur, ramen, kieren, of andere openingen gaat, de tape is veelzijdig en doeltreffend.


🎯 Identificeer probleemgebieden: Zoek naar "hotspots" in je huis waar tocht vaak voorkomt, zoals deuren, ramen, gipsplaten, leidingen, buitenmuren en het dak.


💰 Bespaar op energie: Het afdichten van naden en kieren kan aanzienlijke besparingen op je energierekening opleveren. Onderzoek toont aan dat goed geïsoleerde huizen tot wel €250 per jaar* kunnen besparen.


🚿 Voorkom vochtproblemen: Deze tape is geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals badkamers, dankzij zijn vochtbestendige eigenschappen.


🛠️ Onderhoud je isolatie: Over het algemeen heeft de tape weinig onderhoud nodig. Controleer periodiek de hechting en vervang beschadigde stukken om de isolatieprestaties te behouden.

*Gebaseerd op onderzoek van Milieu Centraal.


Bedankt voor het kiezen van GrippTek! 🎉