Gebruiksaanwijzing: GrippTek MultiFix Tape Pads

Onze GrippTek MultiFix Tape Pads zijn ontworpen om het bevestigen van objecten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bekijk onze gebruiksaanwijzing & tips hieronder om er achter te komen hoe je jouw pads het beste gebruikt!


Bevestig wat je maar wilt in 4 simpele stappen:

1. Zorg dat het oppervlak schoon, droog, stofvrij en vetvrij is. Reinig eventueel het oppervlak met reinigingsalcohol indien toepasbaar.

2. Verwijder de pad(s) van het vel en bevestig gelijkmatig verdeeld op het object. Vermijd het aanraken van de klevende kant, dit vermindert de kleefkracht.

3. Druk de pad(s) eerst stevig en gelijkmatig aan en verwijder daarna pas de beschermlaag. Hoe gelijkmatiger en steviger er wordt aangedrukt, des te beter de kleefkracht is.

4. Plak het object op het oppervlak, druk deze goed en stevig aan voor minimaal 5 tot 10 seconden, en voilà, het object is bevestigd!


Aanbevolen en afgeraden oppervlakken*:

✅ Aanbevolen oppervlakken:

- Glad en effen oppervlakken

Bewerkt (glad) hout

- Kunststof laminaat

- Plastic soorten

- Glas

- Metalen

- Steen, beton, keramiek (bijv. wandtegels)

- Karton/papier met glanzende coating

- Schoon, droog, stofvrij en vetvrij oppervlak

❌ Afgeraden oppervlakken:

- Kwetsbaar behang

- Kwetsbaar pleisterwerk

- Kwetsbare muurverf of lak

- Nat, vettig of stoffig

- Katoen, wol, polyester

- Oneffen oppervlakken

- Karton/papier zonder coating

- Ondergronden met elk soort anti-hechtcoating

- Vuilafstotende verfsoorten

*Houd er rekening mee dat de aanbevolen en afgeraden oppervlakken nog altijd verschil in structuur kunnen hebben voor uw specifieke situatie vanwege de grote verscheidenheid aan materialen en/of omstandigheden waaronder wordt gewerkt. Hierdoor kunnen de prestaties van de tape altijd verschillen per oppervlak. Wij raden aan altijd eerst een stuk te testen voor de kleefkracht en bij het verwijderen van de tape om enige beschadiging te voorkomen. Alle informatie door ons verstrekt zijn enkel aanbevelingen op basis van de beste kennis die gebaseerd is op ervaring uit de praktijk.


Gebruikstips & Info:

💬 Voor optimale kleefkracht zorg er altijd voor dat het oppervlak schoon, droog, stofvrij en vetvrij is. Je kunt eventueel het oppervlak schoon maken met wat alcohol indien toepasbaar. Bij het bevestigen van objecten zorg er altijd voor dat je de pad(s) zo min mogelijk aanraakt met de vingers, dit vermindert de kleefkracht. Druk eerst de pad(s) goed aan en verwijder daarna pas de beschermlaag. 

💬 De verticale draagkracht is maximaal 2-4 kg*. Dit is een aanbeveling, het is mogelijk om zwaardere objecten te bevestigen zolang er genoeg oppervlak is om te kleven. Dit verschilt wel per object en hoeveel oppervlak de pad(s) vast kan houden. Houd er rekening mee om een zo groot mogelijk oppervlak vast te plakken. 


💬 De draagkracht is gebaseerd op objecten met een max. diepte van 5 cm. Objecten met een diepte van meer dan 5 cm leggen meer druk op de bevestiging en hebben een grotere kans op falen.


💬 De pad(s) heeft een temperatuurbestendigheid van -16 tot 65 graden Celsius.


💬 De pad(s) is geschikt voor binnen- en buitenshuis gebruik (in de regen). Houd er wel rekening mee dat de pad(s) niet volledig waterbestendig is, echter wel tegen spatwater.


💬 Om de pad(s) te verwijderen zijn er verschillende manieren om dit voorzichtig en effectief te doen:

1. Wij raden je als eerst aan om de pad(s) te verwijderen door deze voorzichtig los te trekken vanaf een hoek. Als je niet bij de pad(s) kunt komen kun je ook het object rustig los trekken, of voorzichtig draaien vanaf de hoeken.

2. Als dit nog niet werkt, kun je een haardroger gebruiken om de pad(s) op te warmen. Hierdoor verliest de pad(s) zijn kleefkracht waardoor het gemakkelijker zal zijn om te verwijderen.

3. Indien toepasbaar: Je kunt eventueel gebruik maken van reinigingsalcohol om de pad(s) los te weken van het oppervlak. Breng het middel aan tussen de pad(s) en het oppervlak en test dit eerst op een klein gebied om enige beschadiging te voorkomen.


💬 Om de pad(s) weer te hergebruiken kun je simpelweg het stukje pad(s) afspoelen met wat water. Wanneer het stukje pad(s) weer volledig droog is kun je weer aan de slag. Tip: Gebruik een föhn om de pad(s) extra snel te drogen!


💬 Bewaar de pad(s) in de oorspronkelijke of soortgelijke plastic verpakking. De pad(s) heeft een erg sterke kleefkracht, ook vanaf de zijkanten! Hierdoor kan het lastig zijn om de rol weer los te krijgen als je de pad(s) bewaard in bijvoorbeeld je gereedschapskist of ladekast. Bewaar de pad(s) in de oorspronkelijke of een soortgelijk plastic seal/verpakking zodat je weer snel aan de slag kunt!


💬 Voor het gemakkelijk verwijderen van de beschermlaag: Knijp en rek een hoekje van de pad(s) met je vingers totdat de beschermlaag loskomt. Vervolgens kun je de beschermlaag gemakkelijk los trekken.

*Gewichtslimieten kunnen variëren afhankelijk van de oppervlaktetextuur, porositeit en vlakheid van het oppervlak. Beide oppervlakken moeten volledig vlak zijn en volledig in contact komen met de pad(s) .

**Niet voor gebruik op kwetsbaar behang, kwetsbare oppervlakken, polyethyleen en polypropyleen plastic of andere niet-hechtende oppervlakken.


Bedankt voor het kiezen van GrippTek! 🎉