Gebruiksaanwijzing: GrippTek MultiFix Tape Original 2.0

Onze GrippTek MultiFix Tape is ontworpen om het bevestigen van objecten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bekijk onze gebruiksaanwijzing & tips hieronder om er achter te komen hoe je jouw tape het best gebruikt!


Bevestig wat je maar wilt in 4 simpele stappen:

1. Knip de tape af op de gewenste lengte. Vermijd het aanraken van de klevende kant, dit vermindert de kleefkracht.

2. Bevestig de tape op het object. Bij het bevestigen zorg er altijd voor dat het oppervlak schoon, droog, stofvrij en vetvrij is. Je kunt eventueel het oppervlak reinigen met reinigingsalcohol indien toepasbaar.

3. Druk de tape eerst stevig en gelijkmatig aan over de gehele strip en verwijder daarna pas de beschermlaag. Hoe gelijkmatiger en steviger er wordt aangedrukt, des te beter de kleefkracht is.

4. Plak het object op het oppervlak, druk deze goed aan voor minimaal 5 tot 10 seconden, en voilà, het object is bevestigd!


Aanbevolen en afgeraden oppervlakken*:

✅ Aanbevolen oppervlakken:

- Glad en effen oppervlakken

Bewerkt (glad) hout

- Kunststof laminaat

- Plastic soorten

- Glas

- Metalen

- Steen, beton, keramiek (bijv. wandtegels)

- Karton/papier met glanzende coating

- Schoon, droog, stofvrij en vetvrij oppervlak

❌ Afgeraden oppervlakken:

- Kwetsbaar behang

- Kwetsbaar pleisterwerk

- Kwetsbare muurverf of lak

- Nat, vettig of stoffig

- Katoen, wol, polyester

- Oneffen oppervlakken

- Karton/papier zonder coating

- Ondergronden met elk soort anti-hechtcoating

- Vuilafstotende verfsoorten

*Houd er rekening mee dat de aanbevolen en afgeraden oppervlakken nog altijd verschil in structuur kunnen hebben voor uw specifieke situatie vanwege de grote verscheidenheid aan materialen en/of omstandigheden waaronder wordt gewerkt. Hierdoor kunnen de prestaties van de tape altijd verschillen per oppervlak. Wij raden aan altijd eerst een stuk te testen voor de kleefkracht en bij het verwijderen van de tape om enige beschadiging te voorkomen. Alle informatie door ons verstrekt zijn enkel aanbevelingen op basis van de beste kennis die gebaseerd is op ervaring uit de praktijk.


Gebruikstips & Info:

💬 Voor optimale kleefkracht zorg er altijd voor dat het oppervlak schoon, droog, stofvrij en vetvrij is. Je kunt eventueel het oppervlak schoon maken met wat alcohol indien toepasbaar. Bij het bevestigen van objecten zorg er altijd voor dat je de tape zo min mogelijk aanraakt met de vingers, dit vermindert de kleefkracht. Druk eerst de tape goed aan en verwijder daarna pas de beschermlaag. 

💬 De verticale draagkracht is maximaal 2-4 kg*. Dit is een aanbeveling, het is mogelijk om zwaardere objecten te bevestigen zolang er genoeg oppervlak is om te kleven. Dit verschilt wel per object en hoeveel oppervlak de tape vast kan houden. Houd er rekening mee om een zo groot mogelijk oppervlak vast te plakken. 


💬 De draagkracht is gebaseerd op objecten met een max. diepte van 5 cm. Objecten met een diepte van meer dan 5 cm leggen meer druk op de bevestiging en hebben een grotere kans op falen.


💬 De tape heeft een temperatuurbestendigheid van -16 tot 65 graden Celsius.


💬 De tape is geschikt voor binnen- en buitenshuis gebruik (in de regen). Houd er wel rekening mee dat de tape niet volledig waterbestendig is, echter wel tegen spatwater.


💬 Om de tape te verwijderen zijn er verschillende manieren om dit voorzichtig en effectief te doen:

1. Wij raden je als eerst aan om de tape te verwijderen door deze voorzichtig los te trekken vanaf een hoek. Als je niet bij de tape kunt komen kun je ook het object rustig los trekken, of voorzichtig draaien vanaf de hoeken.

2. Als dit nog niet werkt, kun je een haardroger gebruiken om de tape op te warmen. Hierdoor verliest de tape zijn kleefkracht waardoor het gemakkelijker zal zijn om te verwijderen.

3. Indien toepasbaar: Je kunt eventueel gebruik maken van reinigingsalcohol om de tape los te weken van het oppervlak. Breng het middel aan tussen de tape en het oppervlak en test dit eerst op een klein gebied om enige beschadiging te voorkomen.


💬 Om de tape weer te hergebruiken kun je simpelweg het stukje tape afspoelen met wat water. Wanneer het stukje tape weer volledig droog is kun je weer aan de slag. Tip: Gebruik een föhn om de tape extra snel te drogen!


💬 Bewaar de tape in de oorspronkelijke of soortgelijke plastic verpakking. De tape heeft een erg sterke kleefkracht, ook vanaf de zijkanten! Hierdoor kan het lastig zijn om de rol weer los te krijgen als je de tape bewaard in bijvoorbeeld je gereedschapskist of ladekast. Bewaar de tape in de oorspronkelijke of een soortgelijk plastic seal/verpakking zodat je weer snel aan de slag kunt!


💬 Voor het gemakkelijk verwijderen van de beschermlaag: Knijp en rek een hoekje van de tape met je vingers totdat de beschermlaag loskomt. Vervolgens kun je de beschermlaag gemakkelijk los trekken.

*Gewichtslimieten kunnen variëren afhankelijk van de oppervlaktetextuur, porositeit en vlakheid van het oppervlak. Beide oppervlakken moeten volledig vlak zijn en volledig in contact komen met de tape.

**Niet voor gebruik op kwetsbaar behang, kwetsbare oppervlakken, polyethyleen en polypropyleen plastic of andere niet-hechtende oppervlakken.


Bedankt voor het kiezen van GrippTek! 🎉