Gebruiksaanwijzing & Tips – GrippTek™

Gebruiksaanwijzing & Tips

Onze GrippTek™ MultiFix Tape is ontworpen om het bevestigen van objecten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bekijk onze gebruiksaanwijzing & tips hieronder om er achter te komen hoe je jouw tape het best gebruikt!


Bevestig wat je maar wilt in 4 simpele stappen:

1. Knip de tape af op de gewenste lengte. Houd er rekening mee om een zo groot mogelijk oppervlak vast te plakken voor optimale kleefkracht.

2. Bevestig de tape op het oppervlak. Bij het bevestigen zorg er altijd voor dat het oppervlak schoon, droog, stofvrij en vetvrij is. Je kunt eventueel het oppervlak reinigen met schoonmaakalcohol indien toepasbaar.

3. Druk eerst de tape goed aan over de gehele strip en verwijder daarna pas de beschermlaag. Hoe gelijkmatiger en steviger er wordt aangedrukt, des te beter de kleefkracht is.

4. Plak het object op het oppervlak, druk deze goed aan voor min. 5 sec, en voila, het object is bevestigd!


Aanbevolen en afgeraden oppervlakken*:

✅ Aanbevolen oppervlakken:

- Bewerkt (glad) hout

- Kunststof laminaat

- Plastic soorten

- Glas

- Metalen

- Steen

- Beton

- Karton/papier met glanzende coating

- Keramiek (Bijv. wandtegels)

❌ Afgeraden oppervlakken:

- Kwetsbaar behang
- Kwetsbaar pleisterwerk

- Kwetsbare muurverf of lak

- Nat, vettig of stoffig

- Katoen, wol, polyester

- Oneffen oppervlakken

- Karton/papier zonder coating

- Ondergronden met elk soort anti-hechtcoating

- Vuilafstotende verfsoorten

*Houd er rekening mee dat de aanbevolen en afgeraden oppervlakken nog altijd verschil in structuur kunnen hebben voor uw specifieke situatie vanwege de grote verscheidenheid aan materialen en/of omstandigheden waaronder wordt gewerkt. Hierdoor kunnen de prestaties van de tape altijd verschillen per oppervlak. Wij raden aan altijd eerst een stuk te testen voor de kleefkracht en bij het verwijderen van de tape om enige beschadiging te voorkomen. Alle informatie door ons verstrekt zijn enkel aanbevelingen op basis van de beste kennis die gebaseerd is op ervaring uit de praktijk.


Gebruikstips & Info:

💬 Voor optimale kleefkracht zorg er altijd voor dat het oppervlak schoon, droog, stofvrij en vetvrij is. Je kunt eventueel het oppervlak schoon maken met wat alcohol indien toepasbaar. Bij het bevestigen van objecten zorg er altijd voor dat je de tape zo min mogelijk aanraakt met de vingers, dit vermindert de kleefkracht. Druk eerst de tape goed aan en verwijder daarna pas de beschermlaag. 

💬 De draagkracht verticaal is max. 2-4 kg*. Dit is een aanbeveling, het is mogelijk om zwaardere objecten te bevestigen zolang er genoeg oppervlak is om te kleven. Dit verschilt wel per object en hoeveel oppervlak de tape vast kan houden. Houd er rekening mee om een zo groot mogelijk oppervlak vast te plakken. 

💬 De tape heeft een temperatuurbestendigheid van -16 tot 65 graden celsius

💬 Om de tape te verwijderen kun je deze simpelweg los trekken vanaf een hoek. Als je niet bij de tape kunt komen kun je ook het object rustig los trekken, of voorzichtig draaien tot het object los komt. 

💬 De tape is buiten te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de tape niet volledig waterbestendig is, echter wel tegen spatwater.

💬 Om de tape weer te hergebruiken kun je simpelweg het stukje tape afspoelen met wat water. Wanneer het stukje tape weer volledig droog is kun je weer aan de slag. Tip: Gebruik een föhn om de tape extra snel droog te krijgen! 


💬 Bewaar de tape in de oorspronkelijke verpakking, of een soortgelijke plastic verpakking. De tape heeft een erg sterke kleefkracht, ook vanaf de zijkanten! Hierdoor kan het lastig zijn om de rol weer los te krijgen als je de tape bewaard in bijvoorbeeld je gereedschapskist of ladekast. Bewaar de tape in de oorspronkelijke of een soortgelijk plastic seal/verpakking zodat je weer snel aan de slag kunt!

* Gewichtslimieten kunnen variëren afhankelijk van de oppervlaktetextuur, porositeit en vlakheid van het oppervlak. Beide oppervlakken moeten volledig vlak zijn en volledig in contact komen met de tape.

** Niet voor gebruik op kwetsbaar behang, kwetsbare oppervlakken, polyethyleen en polypropyleen plastic of andere niet-hechtende oppervlakken.

Bedankt voor het kiezen van GrippTek! 🎉